Gratinované uzenářské žebírko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Párky jemné
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Šunka dušená
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 612.1 mg
  • Vláknina 973.8 mg
  • Vitamín A 973.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zprudka je opečeme na oleji.

  • 2

    Do výpeku dáme kolečka cibule, nudličky slaniny a šunky a vše orestujeme. Směs rozdělíme na opečené kotlety, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Na každou porci položíme párek. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě.

Komentáře k receptu