Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 250 g Cibule
- 50 g Kedlubna
- 50 g Mrkev kořen
- 80 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 100 g Sádlo škvařené
- 300 g Kosti hovězí řídké
- 300 g Vepřové koleno uzené
- 5 g Kmín drcený
- 15 g Paprika mletá sladká
- 3 g Pepř černý celý
- 3 g Paprika mletá pálivá
- 80 g Paprika červená
- 50 g Petržel kořen
- 900 g Srnčí maso
- 15 g Petržel kudrnka
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 150 ml Víno červené
- 3500 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 63 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 1158.9 mg
- Vláknina 8623.3 mg
- Vitamín A 8623.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.
-
2
Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.
-
3
Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.