Pizzaa
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 250 g Listové těsto
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 200 g Šunka dušená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1450 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 107 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 210.2 mg
- Draslík 118.2 mg
- Vláknina 5825 mg
- Vitamín A 5825 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech potřeme olejem, troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Na oleji usmažíme klobásu pokrájenou na tenčí kolečka. Cibule nakrájíme na půlkolečka, šuku na proužky.
-
3
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto a přeneseme a plech.
-
4
Těsto potřeme kečupem (necháme jen okraje), posypeme rozdrceným oregánem. Poklademe šukou, cibulí, klobásou, kousky taveného sýra a doprostřed rozklepeme vejce.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě, až okraje zezlátnou.