Celeráček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunkový salám
  • 80 g Strouhanka
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Grilovací koření
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 210.3 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 5105 mg
  • Vitamín A 5105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na pláty. V osolené vodě je uvaříme a necháme okapat.

  • 2

    Polovinu plátků potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu. Druhou polovinu plátků také potřeme vejcem a potřenou stranou přitiskneme na salám. Takto připravený celer obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji na středním plameni.

Komentáře k receptu