Bůčkové řízky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 97 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 284.2 mg
- Vláknina 220.1 mg
- Vitamín A 220.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme na tenčí kolečka, zelí scedíme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Plátky masa na polovině poklademe zelím a kolečky klobásy. Maso zavineme, sepneme jehlami, poprášíme moukou a na rozpáleném sádle smažíme ze všech stran dozlatova.
-
3
Poté přisypeme papriku, pár vteřin za stálého míchání zasmažíme, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Udušené závitky zbavíme jehel, nakrájíme šikmým řezem a podáváme přelité výpekem.