Salát z těstovin, klobásy a česneku
Suroviny
- 70 g Olivy černé
- 60 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 g Těstoviny Farfalle
- 200 g Klobása Chorizo
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 29 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 252.4 mg
- Vláknina 8978.8 mg
- Vitamín A 8978.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kvalitní klobásu a očištěný česnek si nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky a odložíme je. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy plněné česnekem scedíme.
-
2
Italské těstoviny podle vlastního výběru uvaříme ve větším množství osolené vody - podle návodu na zkus. Uvařené scedíme, dáme do mísy a zakryjeme poklicí.
-
3
V pánvi si rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje, na kterém osmažíme nejdříve dorůžova česnek (smažíme 1-2 minuty, nesmí se nám připálit). Přidáme klobásu a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Vše vyklopíme do těstovin, přidáme bylinky, rajčata, olivy, po zamíchání dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek a hned podáváme.