Bramborový salát s klobásou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 600 g Klobása vepřová
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Ocet vinný
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 980.3 mg
  • Vláknina 7612.2 mg
  • Vitamín A 7612.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Poté je scedíme a oloupeme. Vepřové klobásky nakrájíme na kolečka a nasucho osmažíme na pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Na zálivku v rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme petrželovou nať, hořčici a mouku a dobře promícháme. Zhruba dvě minuty smažíme. Směs odstavíme, přimícháme vinný ocet a cukr. Rendlík dáme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Na závěr přidáme sůl a pepř.

  • 3

    Do mísy dáme na kostky pokrájené brambory, klobásky, zalijeme česnekovou zálivkou a zlehka promícháme.

  • 4

    Salát podáváme posypaný strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu