Bramborový salát s klobásou a sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory
- 60 g Cibule
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 600 g Klobása vepřová
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 50 ml Ocet vinný
- 70 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.8 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 115.8 mg
- Draslík 980.3 mg
- Vláknina 7612.2 mg
- Vitamín A 7612.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Poté je scedíme a oloupeme. Vepřové klobásky nakrájíme na kolečka a nasucho osmažíme na pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Na zálivku v rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme petrželovou nať, hořčici a mouku a dobře promícháme. Zhruba dvě minuty smažíme. Směs odstavíme, přimícháme vinný ocet a cukr. Rendlík dáme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Na závěr přidáme sůl a pepř.
-
3
Do mísy dáme na kostky pokrájené brambory, klobásky, zalijeme česnekovou zálivkou a zlehka promícháme.
-
4
Salát podáváme posypaný strouhaným sýrem.