Pórek na smetaně s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 g Klobása ostravská
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Víno bílé
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 kg Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 945 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 15.7 mg
  • Draslík 1003.8 mg
  • Vláknina 18663.3 mg
  • Vitamín A 18663.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a necháme 15 minut podusit.

  • 2

    Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a necháme dusit dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, zakapeme trochou octa a podáváme k ohřáté ostravské klobáse.

Komentáře k receptu