Dušené klobásy v bramborách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1218 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 58.4 mg
- Draslík 1128.2 mg
- Vláknina 12888.3 mg
- Vitamín A 12888.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším kastrolu osmažíme na vyškvařené slanině nadrobno cibuli, zasypeme paprikou, kmínem a necháme zpěnit.
-
2
Přidáme nakrájená rajčata a papriky, prolisovaný česnek, sůl, necháme chvíli dusit. Vložíme brambory, nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, až budou brambory poloměkké. Vložíme malé vepřové (nebo podobné) klobásky, zakryté dodusíme do měkka.