Dušené klobásy v bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 80 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 400 g Klobása vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1218 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 58.4 mg
  • Draslík 1128.2 mg
  • Vláknina 12888.3 mg
  • Vitamín A 12888.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším kastrolu osmažíme na vyškvařené slanině nadrobno cibuli, zasypeme paprikou, kmínem a necháme zpěnit.

  • 2

    Přidáme nakrájená rajčata a papriky, prolisovaný česnek, sůl, necháme chvíli dusit. Vložíme brambory, nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, až budou brambory poloměkké. Vložíme malé vepřové (nebo podobné) klobásky, zakryté dodusíme do měkka.

Komentáře k receptu