Plněné vepřové panenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 15 dkg Anglická slanina
  • 10 dkg Salám uherský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1049 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 1845.5 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme panenky a rozkrojíme podélně do dvou třetin. Naklepeme, osolíme a poklademe anglickou slaninou a uherským salámem, žampiony, pórkem a nakrájeným hermelínem na plátky. Každý plátek masa zavineme a zpevníme párátky.

  • 2

    Plněné panenky vložíme do pekáče a zasypeme cibulí, žampiony a nakrájenou slaninou.

  • 3

    Podlijeme 1,5dl vody.

  • 4

    1,5hodiny pečeme na 220 stupňů a podle potřeby podléváme.

  • 5

    Pár minut před dokončením dopékáme v odklopené nádobě, aby maso mělo zlatou barvu.

Komentáře k receptu