Plněné vepřové panenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1049 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 42 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 1845.5 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme panenky a rozkrojíme podélně do dvou třetin. Naklepeme, osolíme a poklademe anglickou slaninou a uherským salámem, žampiony, pórkem a nakrájeným hermelínem na plátky. Každý plátek masa zavineme a zpevníme párátky.
-
2
Plněné panenky vložíme do pekáče a zasypeme cibulí, žampiony a nakrájenou slaninou.
-
3
Podlijeme 1,5dl vody.
-
4
1,5hodiny pečeme na 220 stupňů a podle potřeby podléváme.
-
5
Pár minut před dokončením dopékáme v odklopené nádobě, aby maso mělo zlatou barvu.