Těstoviny s čekankou a uzeninami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 50 g Čekanka
  • 200 g Párky Debrecínské
  • 30 ml Olej olivový
  • 90 ml Víno bílé
  • 175 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 79.8 mg
  • Vláknina 1664.8 mg
  • Vitamín A 1664.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej. Vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká.

  • 2

    Nařízneme střívko uzeniny a vytlačíme obsah do pánve. Pomocí vařečky uzeninu rozdělíme na menší kousky a smícháme s olejem a cibulí.

  • 3

    Dle potřeby zvýšíme teplotu a pokračujeme ve smažení, až je uzenina dozlatova usmahnutá a vytvořila drobné hrudky. Přimícháme rajčatový protlak a pokapeme vínem. Dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 12 minut, občas zamícháme.

  • 4

    Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin k omáčce přidáme 2 menší sběračky vroucí vody. Omáčku dobře zamícháme, ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř.

  • 5

    Listy čekanky nakrájíme na drobné proužky. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a přidáme čekanku. Vše promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu