Salát s chorizem a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 150 g Salám Chorizo
  • 300 g Fazole
  • 100 ml Olej olivový
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 218.7 mg
  • Draslík 484.9 mg
  • Vláknina 6998.5 mg
  • Vitamín A 6998.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme křepelčí vejce. Opereme, osušíme a jemně posekáme bylinky. Očistíme, opereme a na kroužky nakrájíme jarní cibuli. Cibuli a bylinky promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Nakrájíme salám na proužky. Necháme fazole okapat v sítě.

  • 3

    Řapíkatý celer opereme a nakrájíme na kousky. Křepelčí vejce rozkrájíme na čtvrtky. Rozložíme salám, fazole a celer na talíře a pokapeme dresinkem. Ozdobíme vejci a podáváme.

Komentáře k receptu