Žampionové ranečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1390 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 579.7 mg
- Vláknina 2989.8 mg
- Vitamín A 2989.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salám nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
-
2
Směs urovnáme na čtverce alobalu a každou porci dobře zabalíme.
-
3
Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
4
Před podáváním alobal rozbalíme a pokrm zakapeme kečupem.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.