Žampionové ranečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salám měkký
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1390 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 579.7 mg
  • Vláknina 2989.8 mg
  • Vitamín A 2989.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  • 2

    Směs urovnáme na čtverce alobalu a každou porci dobře zabalíme.

  • 3

    Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Před podáváním alobal rozbalíme a pokrm zakapeme kečupem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu