Vepřová roláda z bůčku a salámu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salám měkký
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 750 g Vepřový bok
  • 400 g Bramborový knedlík
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 990 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 136.2 mg
  • Draslík 383.4 mg
  • Vláknina 1523.5 mg
  • Vitamín A 1523.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pikantní hořčicí, posypeme solí a pepřem. Na ochucené maso pokládáme plátky libového salámu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Maso zavineme do rolády, ovážeme nití, potřeme máslem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme 45 až 50 minut. V průběhu pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém opečeme plátky bramborového knedlíku a potom na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.

  • 2

    Roládu nakrájíme na úhledné plátky, obložíme plátky bramborového knedlíku a vše přelijeme trochou vypečeného tuku s usmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu