Kuřecí roláda s parmazánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 43 g
- Sodík 935 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 214.5 mg
- Draslík 505.6 mg
- Vláknina 2111.7 mg
- Vitamín A 2111.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře vykostíme následujícím způsobem: položíme ho hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
-
2
Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
-
3
Klouby nohou a křídel přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kosti na nohou a kosti vytáhneme.
-
4
Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda a poklademe plátky mortadely tak, aby se mírně překrývaly.
-
5
V misce smícháme strouhanku, parmazán, bazalku nebo petrželku, česnek, sůl a pepř. Přidáme rozšlehané vejce a směs pak rozetřeme doprostřed na vykostěné kuře se salámem. Maso zavineme a pevně je utáhneme kuchyňským provázkem, aby náplň při pečení neunikala.
-
6
Roládu dáme na pekáč a potřeme olivovým olejem. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C.