Zapékané kuřecí maso s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 173.7 mg
- Draslík 1034.1 mg
- Vláknina 5579.5 mg
- Vitamín A 5579.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, posypeme solí a pepřem. Do máslem vymazaného pekáčku vložíme plátky pokrájených brambor kolem dokola, prostředek necháme volný. Doprostřed dáme kuřecí maso a plátky žampionů. Klobásu pokrájíme na malé kostičky a přidáme na maso a houby. Bešamelem zalijeme maso, brambory ne, ty potřeme rozšlehaným vejcem. Zapékáme ve vyhřáté troubě 20 minut.