Iberská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Chorizo
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 770.8 mg
  • Vláknina 8008 mg
  • Vitamín A 8008 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.

  • 3

    Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.

  • 4

    Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu