Párky s hráškem a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 12457 mg
- Vitamín A 12457 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky uvaříme, necháme okapat na ubrousku a dáme stranou.
-
2
Slaninu smažíme, dokud nepustí tuk, zvýšíme teplotu a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
-
3
Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek, smažíme, dokud cibule nezměkne, ale nezhnědne. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu, oheň stáhneme a přidáme párky. Vaříme částečně zakryté asi 20 minut.
-
4
Máme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky, mražený přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyndáme a nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a znovu prohřejeme. Upravíme na talíři a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži nebo rybám. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod.