Uzenářská vepřová plec
Suroviny
- 100 g Párky jemné
- 500 g Vepřová plec
- 1.77 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 114.1 mg
- Draslík 408 mg
- Vláknina 1139.8 mg
- Vitamín A 1139.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec lehce naklepeme, protkneme polovinou párku, osolíme a necháme chvíli odležet.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji, vyjmeme ji, na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Shrneme ji stranou, vložíme maso, krátce opečeme po všech stranách, opepříme a posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozškvařenou slaninu, naporcované maso, zbylý párek, rozkrájený na kolečka, vše krátce prohřejeme.
-
4
Podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.