Uzenářská vepřová plec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Párky jemné
  • 500 g Vepřová plec
  • 1.77 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 114.1 mg
  • Draslík 408 mg
  • Vláknina 1139.8 mg
  • Vitamín A 1139.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec lehce naklepeme, protkneme polovinou párku, osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji, vyjmeme ji, na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Shrneme ji stranou, vložíme maso, krátce opečeme po všech stranách, opepříme a posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozškvařenou slaninu, naporcované maso, zbylý párek, rozkrájený na kolečka, vše krátce prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu