Sytá polévka s vepřovým bůčkem a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 69 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 737.3 mg
- Vláknina 7485.9 mg
- Vitamín A 7485.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový prorostlý bůček omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Jakmile se začne polévka vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou maso vaříme pomalu 1 hodinu.
-
2
Do polévky přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli a nové koření. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky. Přibližně po 45 minutách vaření, vyjmeme cibuli a koření. Do polévky doložíme kapustu, petrželku a vaříme společně s bůčkem doměkka.
-
3
Uvařené maso vyjmeme z polévky, pokrájíme ho na porce a rozdělíme ho na malé talířky. Do hlubokých talířů nalijeme polévku, kterou servírujeme zároveň s masem. K polévce a masu podáváme bílý chléb.