Vepřový bůček dušený na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1208 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 113 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 149.8 mg
- Draslík 408.3 mg
- Vláknina 860.5 mg
- Vitamín A 860.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme maso, kmín a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou bůček dusíme, až je zcela měkký. V průběhu dušení případně přilijeme vodu.
-
4
Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. Pak ji dochutíme solí a přecedíme.