Vepřový bůček dušený na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1208 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 149.8 mg
  • Draslík 408.3 mg
  • Vláknina 860.5 mg
  • Vitamín A 860.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme maso, kmín a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou bůček dusíme, až je zcela měkký. V průběhu dušení případně přilijeme vodu.

  • 4

    Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. Pak ji dochutíme solí a přecedíme.

Komentáře k receptu