Kančí maso s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1677 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 39.7 mg
- Draslík 520.8 mg
- Vláknina 11731.7 mg
- Vitamín A 11731.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné kančí maso a odblaněná játra nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na kostičky, cibuli nadrobno.
-
2
V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme bůček a rozškvaříme na škvarky. Přidáme maso s játry, orestujeme, všechno přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna půl hodiny.
-
3
Pekáček odkryjeme, přisypeme cibuli, promícháme a dopečeme. Pokud možno nepodléváme.
-
4
Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.