Vepřová roláda plněná vajíčkovo-zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1527 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 302.7 mg
  • Draslík 706.3 mg
  • Vláknina 4144.8 mg
  • Vitamín A 4144.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejíčka v misce rozšleháme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pórku a prolisovaný česnek. Za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vajíčka a vše smažíme, dokud směs nezhoutne.

  • 3

    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme, opepříme a osolíme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku z vajec a zeleniny, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

  • 4

    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

  • 6

    Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

  • 7

    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu