Zapečené mletý králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Králičí maso
  • 10 g Sardelová pasta
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 30 g Strouhanka
  • 300 g Vepřový bok
  • 5 g Citronová kůra
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 156.1 mg
  • Draslík 528.3 mg
  • Vláknina 1685 mg
  • Vitamín A 1685 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Králičí a vepřový bok podusíme s cibulí a kouskem másla (maso musí zůstat bílé). Hotové maso umeleme,

  • 2

    přidáme strouhanku, smetanu, citronovou šťávu i kůru, máslo s utřenou sardelovou pastou, dobře vymícháme tuhou směs.

  • 3

    Touto směsí naplníme 4 zapékací misky, zasypeme sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu