Králičí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Králičí maso
  • 300 g Vepřové maso tučné
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 3 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 320.4 mg
  • Draslík 411.4 mg
  • Vláknina 1214.4 mg
  • Vitamín A 1214.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso očistíme, omyjeme, uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Maso zbavíme kostí a umeleme s vepřovým masem a v mléce máčenými a vymačkanými žemlemi. Vyklepneme vejce, sůl a koření, zamícháme a uděláme karbanátky. Obalíme je v trojobalu.

  • 2

    Karbanátky smažíme na rozehřátém tuku z obou stran.

Komentáře k receptu