Králičí karbanátky
Suroviny
- 400 g Králičí maso
- 300 g Vepřové maso tučné
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 60 ml Olej olivový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 3 špetka Muškátový květ
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.4 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 62 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 320.4 mg
- Draslík 411.4 mg
- Vláknina 1214.4 mg
- Vitamín A 1214.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso očistíme, omyjeme, uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Maso zbavíme kostí a umeleme s vepřovým masem a v mléce máčenými a vymačkanými žemlemi. Vyklepneme vejce, sůl a koření, zamícháme a uděláme karbanátky. Obalíme je v trojobalu.
-
2
Karbanátky smažíme na rozehřátém tuku z obou stran.