Zelňačka s bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 101.3 mg
- Vláknina 4313 mg
- Vitamín A 4313 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 20 minut. Kysané zelí trochu pokrájíme a přidáme k masu i s nálevem.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, a spolu s máslem a moukou usmažíme cibulovou jíšku. Přilijeme do hrnce, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a dovaříme.
-
3
Před podáváním odstraníme bobkový list a polévku podáváme horkou.