Vepřový guláš z bůčku s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1093 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 72 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 384.6 mg
- Draslík 566.4 mg
- Vláknina 10394.4 mg
- Vitamín A 10394.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, játra na nudličky a oddělíme od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme bůček, orestujeme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout. Do hrnce vsypeme nudličky jater, orestujeme, zasypeme moukou, podlijeme vodou a přimícháme protlak, česnek, kmín a dusíme hodinu.
-
3
Podáváme s rohlíky a porce ozdobíme kroužky syrové cibule.