Sedlácké dýňové tortelli
Suroviny
- 50 g Cibule
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 250 g Dýně
- 30 g Máslo čerstvé
- 3 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 150 g Vepřový bok uzený
- 100 g Sušenky Amaretti
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1858 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 107.9 mg
- Draslík 493.8 mg
- Vláknina 8582 mg
- Vitamín A 8582 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli podusíme na 30 g másla. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pomalu vaříme, podléváme vývarem.
-
2
Uvařenou dýni rozmixujeme společně se sušenkami. Přimícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř.
-
3
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme plát a ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem, okraje prsty přimáčkneme. Zoubkovaným rádýlkem vykrájíme čtverečky — tortelli. Bůček nakrájíme na proužky a osmahneme ho na pánvi se zbylým máslem a šalvějí. Tortelli uvaříme a ihned podáváme s vypečeným bůčkem.