Hovězí roláda po moravsku
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Párky Debrecínské
- 300 g Vepřový bok
- 600 g Hovězí kýta
- 10 g Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kari koření
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Saturejka
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 68 g
- Sodík 3384 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 712.5 mg
- Vláknina 7165.7 mg
- Vitamín A 7165.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem.
-
2
Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
-
3
Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší.