Řízky z bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřový bok
  • 60 g Strouhanka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Salám Turistický trvanlivý
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 255.2 mg
  • Draslík 345.7 mg
  • Vláknina 1101.6 mg
  • Vitamín A 1101.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme libovější bůček, odřízneme kůži a nakrájíme na stejné plátky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, k plátkům přitlačíme plátek salámu, který se díky vejcím k bůčku přichytí. Znovu namočíme ve vejcích, nakonec obalíme ve strouhance.

  • 2

    Plátky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

Komentáře k receptu