Řízky z bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1045 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 101 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 255.2 mg
- Draslík 345.7 mg
- Vláknina 1101.6 mg
- Vitamín A 1101.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme libovější bůček, odřízneme kůži a nakrájíme na stejné plátky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, k plátkům přitlačíme plátek salámu, který se díky vejcím k bůčku přichytí. Znovu namočíme ve vejcích, nakonec obalíme ve strouhance.
-
2
Plátky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran.