Vepřový bůček vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Hřebíček
  • 300 g Vepřový bok
  • 60 ml Ocet vinný
  • 3 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 212 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 219.8 mg
  • Vláknina 7214 mg
  • Vitamín A 7214 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme do kastrolu a přidáme mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, hřebíček, snítky petržele a vinný ocet. Přivedeme k varu, posbíráme vzniklou pěnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 - 2 hodiny.

  • 2

    Uvařené maso necháme okapat a trochu zchladnout, vložíme do mísy a zakryjeme alobalem. Pod alobalem necháme až do úplného vychladnutí.

  • 3

    Studené maso nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu