Plněný vepřový bok na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1708 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 160 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 1264.8 mg
- Vláknina 14725.8 mg
- Vitamín A 14725.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nařízneme do něj kapsu a naplníme ji vymačkaným, okořeněným zelím. Sepneme špejlí, bůček vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě téměř doměkka.
-
2
Potom maso vyjmeme a na tuku v pekáčku zprudka osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Bůček na povrchu nařízneme do mřížky a vložíme zpět do pekáčku.
-
3
Povidla rozmícháme s trochou vody a po zbytek pečení jimi potíráme povrch masa.
-
4
Plněný bůček podáváme studený i teplý.