Slaný jahelník s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 34 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 234.6 mg
- Vláknina 9350 mg
- Vitamín A 9350 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, spařené jáhly, vše zalijeme osoleným mlékem.
-
2
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova, během pečení můžeme přilít horké mléko.
-
3
Jahelník podáváme se zeleninovým salátem.