Slezské brambory

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 1161.8 mg
  • Vláknina 13402.4 mg
  • Vitamín A 13402.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme je a necháme v teple.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme máslo, přidáme do něj nakrájený bůček a cibuli na kostičky a krátce ho osmahneme.

  • 3

    Brambory osolíme, opepříme, dáme je na mísu a posypeme je osmahnutou směsí.

Komentáře k receptu