Slezské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 8 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 17.8 mg
- Draslík 1161.8 mg
- Vláknina 13402.4 mg
- Vitamín A 13402.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme je a necháme v teple.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme máslo, přidáme do něj nakrájený bůček a cibuli na kostičky a krátce ho osmahneme.
-
3
Brambory osolíme, opepříme, dáme je na mísu a posypeme je osmahnutou směsí.