Karbanátky ze zaječího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 100 g Vepřový bok
  • 400 g Zaječí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 dl Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 486.2 mg
  • Vláknina 2606.9 mg
  • Vitamín A 2606.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a po prochladnutí vykostíme.

  • 2

    Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Připravené maso jemně umeleme spolu s vepřovým masem a vymačkanou žemlí. Přidáme drobně nakrájenou dušenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření, sůl a dobře promícháme.

  • 3

    Hmotu rozdělíme na stejné kousky, tvarujeme z nich karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu