Karbanátky ze zaječího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 100.3 mg
- Draslík 486.2 mg
- Vláknina 2606.9 mg
- Vitamín A 2606.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a po prochladnutí vykostíme.
-
2
Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Připravené maso jemně umeleme spolu s vepřovým masem a vymačkanou žemlí. Přidáme drobně nakrájenou dušenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření, sůl a dobře promícháme.
-
3
Hmotu rozdělíme na stejné kousky, tvarujeme z nich karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.