Skopová kýta s lanýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 46 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 18.7 mg
- Draslík 36.8 mg
- Vláknina 59.8 mg
- Vitamín A 59.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.
-
2
Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
-
3
Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.
-
4
Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.