Restované kuřecí závitky s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 4 plátek Sýr Čedar
  • 16 plátek Špek
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice bylinková
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 770 mg
  • Vláknina 2759 mg
  • Vitamín A 2759 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři kuřecí prsa omyjeme, osušíme a mírně je nařízneme. Každé prso vložíme do mikrotenového sáčku a rozklepeme ho na velký tenší plátek. Každý plátek masa pak nakrájíme na 4 dlouhé proužky, které použijeme na závitky. Celkem si připravíme 16 kusů. 4 plátky sýru nakrájíme na 16 proužků.

  • 2

    Každý plátek masa potřeme slabě hořčicí. Pak na ně poklademe proužek sýru, plátek prorostlého špeku, do středu vložíme černou olivu bez pecky a maso stočíme do závitků. Každý závitek propíchneme špejlí, aby se neotevřel a zapíchneme snítku rozmarýnu.

  • 3

    Rozpálíme grilovací pánev, kterou jsme vytřeli olivovým olejem. Vložíme do ni závitky a restujeme je z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Závitky osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Servírujeme je hned horké.

Komentáře k receptu