Přírodní vepřové plátky na kmíně
Suroviny
- 700 g Vepřová kýta
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej kokosový
- 2 polévková lžíce Máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 32 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 627.3 mg
- Vláknina 745 mg
- Vitamín A 745 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou.
-
2
V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí.
-
3
Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme.