Pizza s pancettou
Suroviny
- 14 g Droždí sušené
- 200 g Mouka pšeničná - Semolina
- 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rajčata
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Cukr krupice
- 10 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Chilli paprička
- 400 g Pancetta
- 20 g Sůl mořská
- 8 g Sůl mořská
- 8 g Sůl mořská
- 680 g Mozzarella
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Olej olivový
- 650 ml Voda pitná
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 46 g
- Sodík 2401 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 28500 mg
- Draslík 257.9 mg
- Vláknina 11672.8 mg
- Vitamín A 11672.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
-
2
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
-
3
Pancettu nakrájíme na velmi tenké plátky, rajčata na kolečka, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme najemno, mozzarellu nakrájíme na menší kousky. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poházíme kousky mozzarelly, posypeme chilli papričkou, navrch upravíme plátky pancetty, kolečka rajčat, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme dokřupava.
-
4
Pizzu servírujeme na velkém talíři nakrájenou na trojúhelníky.