Grilovaná žebra v omáčce hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1465 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 162.4 mg
- Draslík 509.2 mg
- Vláknina 1280 mg
- Vitamín A 1280 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou.
-
2
Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená.