Mleté maso pečené s pohankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Pohanka
  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 180 g Vepřová krev
  • 20 g Česnek
  • 5 g Majoránka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Nové koření mleté
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1577 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 515 mg
  • Vláknina 8589 mg
  • Vitamín A 8589 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Krátce podusíme a přendáme do pekáčku. Přidáme vepřovou krev, česnek, majoránku, zalijeme vodou, přimícháme pohanku a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu