Kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 3 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 895.2 mg
  • Vláknina 7124.7 mg
  • Vitamín A 7124.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůrku z žemle nastrouháme, střídku namočíme na chvíli do studené vody, poté důkladně vymačkáme, smícháme s masem a jedním vejcem. Přidáme nastrouhanou jednu cibuli a prolisované 2 stroužky česneku. Mátu opláchneme, otrháme lístky a vmícháme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně prohněteme. Vmícháme nastrouhanou kůrku a strouhanku. Zakryjeme a odložíme na 30min do lednice.

  • 2

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kousky. Zbylou cibuli nasekáme najemno. Rozpálíme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Prolisujeme k ní česnek, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a 5min povaříme na mírném ohni.

  • 3

    Z masové směsi vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vložíme do omáčky, vmícháme skořici a zakryté dusíme cca 20min. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu