Játra smažená v pikantním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 440.7 mg
- Draslík 381 mg
- Vláknina 400 mg
- Vitamín A 400 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, silné asi 1 cm, mírně je naklepeme, obalíme v mouce.
-
2
Do misky prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přilijeme podle potřeby mléko, vše zamícháme. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout, potom je znovu rozšleháme, popřípadě zředíme.
-
3
Plátky jater namáčíme do těstíčka, na rozehřátém oleji na pánvi je smažíme po obou stranách do zlatova.
-
4
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.