Roláda z mletého masa
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Šunka dušená
- 600 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 59 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 339.7 mg
- Draslík 141.9 mg
- Vláknina 371.3 mg
- Vitamín A 371.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s 1 vejcem, solí, pepřem a 2 lžícemi vody. Promíchanou směs rozetřeme na plát alobalu posypaný moukou, poklademe plátky šunky, přidáme natvrdo uvařená vejce s odkrojenou špičkou a vše posypeme nasekanou pažitkou a sbalíme do rolády.
-
2
Na pekáči rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme máslo a vložíme roládu. Za častého polévání šťávou, připadně podlévání vodou pečeme dočervena. Upečenou roládu krájíme na plátky.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.