Patizony s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 511.7 mg
- Draslík 533.9 mg
- Vláknina 5450.3 mg
- Vitamín A 5450.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Patizony očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky, přidáme patizony, sůl, pepř a kmín. Dusíme doměkka.
-
3
Podušené patizony zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.
-
4
Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nakrájenou pažitkou.