Slovenské brynzové strapačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 22 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 410.8 mg
- Vláknina 6650 mg
- Vitamín A 6650 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, trochu vody a vypracujeme husté těsto. Na prkénku odkrajujeme malé kousky těsta přímo do osolené vařící vody. Strapačky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
-
2
Uvařené vyjmeme z vody, propláchneme studenou vodou, omastíme rozškvařenou slaninou, přidáme rozmíchanou brynzu a vše dobře promícháme.
-
3
Strapačky přendáme na nahřátou mísu, znovu polijeme slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.