Dušený králík s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1005.5 mg
  • Vláknina 6490.8 mg
  • Vitamín A 6490.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli.

  • 2

    Porce odblaněného králíka na tomto základu opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme. Při podlévání maso pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Když maso změkne, vložíme je do trouby zčervenat. Šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Po odstavení z ohně ještě zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu