Dušený králík po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 40 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 178.9 mg
- Draslík 2609 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na porce.
-
2
V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na plátky opečeme po obou stranách. Slaninu vyjmeme a na tuku opečeme osolené a opepřené porce králíka. Maso dále podléváme vývarem a vínem.
-
3
K poloměkkému masu přidáme cibulky v celku a společně dodusíme.