Dušený králík po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Králičí maso
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 178.9 mg
  • Draslík 2609 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na porce.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na plátky opečeme po obou stranách. Slaninu vyjmeme a na tuku opečeme osolené a opepřené porce králíka. Maso dále podléváme vývarem a vínem.

  • 3

    K poloměkkému masu přidáme cibulky v celku a společně dodusíme.

Komentáře k receptu