Dušený králík s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 901.8 mg
- Vláknina 3387.7 mg
- Vitamín A 3387.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého králíka rozdělíme na porce, opečeme na rozpáleném sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku oříšku. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
-
2
Potom přidáme okapaný hrášek a ještě podusíme.
-
3
Nakonec zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou a krátce podusíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, s rýží nebo s noky.