Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 566.5 mg
- Vláknina 9802.5 mg
- Vitamín A 9802.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí hřbet odblaníme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 2 porce. Potřeme ho olejem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Troubu si předehřejemena 200°C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.
-
2
Očistíme cibule se stroužky česneku. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Králíka pečeme 30 minut, podlijeme ho výpekem, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, znovu maso zakryjeme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení maso 2-3 polijeme výpekem tak, aby se na maso dostala i cibule s česnekem. Po 30 minutách z pekáčku odložíme pokrývku, do výpeku přilijeme bílé víno, promícháme a maso dopečeme odkryté dozlatova až zlatohněda. Během té doby maso ještě několikrát polijeme vínovým výpekem.
-
3
Porce upečeného králíka dáme na talíře, poklademe na něj upečenou zeleninu a hned servírujeme.